Wanås_Hannelie Coetzee_Ou sog tussen bome Old sow between trees, 2015_Photo Mattias Givell

Wanås Konst

• På Wanås finns ambitionen att utmana och förändra synen samhället med den konst som visas. Här möts historia, natur och internationell samtidskonst med inriktning på platsspecifika skulpturer och installationer. Parken och konsthallen har årligen omkring 75 000 besökare.

Varje år bjuds nordiska och internationella konstnärer in. I dag finns mer än 50 permanenta verk i samlingen, producerade speciellt för Wanås Konst.

I samband med den enormt populära konstrundan på Österlen i Skåne som inleds på skärtorsdag 9 april öppnar även butiken. Traditionsenligt finns även i år ett tiotal medlemmar representerade i Wanås Konst Shop. Konsthantverkscentrum och Wanås Konst fortsätter att samarbeta, och genom Open Call och i samråd med butiksansvarig har produkter av ett tiotal medlemmar som arbetar i olika material och uttryck, valts ut till försäljning. Butiken samarbetar även med medlemmar som har varit med i urvalet från tidigare år; Gunnar Berg och Kim Stenlund finns med sedan tidigare års urval. Lena Willhammar, Linda Herrlin och Carsten Nilsson samarbetar med Wanås Konst shop sedan tidigare.

– Allt nytt och innovativt som pekar framåt sker i det rum som inte låter sig definieras med traditionella genrebegränsningar, säger Mattias Givell, ledare för Wanås Konst.

Få vårt nyhetsbrev

Stockholm • Malmö • Göteborg