mote-med-en-kopp-1000px-720x720-1

Koppen

• Form / Design Center och Konsthantverkscentrum driver gemensamt under två år projektet ”Möte med en kopp”. Sammanlagt kommer sex koppar och dess upphovspersoner att presenteras i Form/Design Centers kafé och butik som säsongens kopp. Sophia Wallgren inleder projektet och följs av: Elna-Karin Helgesson,
Rani Leoson Samuelsson, Malin Stocke, Elisabeth Palm och Valdas Kurklietis.

Formgivare: Elna-Karin Helgesson
”Te-/kaffekopp med fat, drejad i grå stengodslera med halvblank glasyr i olika färger. Min tanke är att välja färg efter sinnesstämning. Fatet är en del av koppen. Det höjer funktionen. Man kan lägga en kaka på det, en sked eller en tepåse…”

Formgivare: Sophia Wallgren • Koppens namn: Linje
”Varje kopp är uppbyggd av flera långa korvar av porslinslera, eller linjer om man så vill. Efter att ha sammanfogat korvarna har jag tryckt till dem något med fingrarna så att ytan blir slätare…..”

Få vårt nyhetsbrev

Stockholm • Malmö • Göteborg