EvaHild.lågupplöst

Årets utställare på Daniel Berlin

• I samband med att krögaren Daniel Berlin har sin årliga premiär i Skåne Tranås under februari, visas också en ny omgång av samtida konsthantverk i restaurangens matsalar. 2020 firar Exklusiv Expo – ett samarbete mellan Daniel Berlin och Konsthantverkscentrum – tioårsjubileum! Årets utställare är en av våra medlemmar, keramiker Eva Hild.

Eva Hild har med sitt karaktäristiskt organiska formspråk etablerat en stark position på den internationella konstscenen med representation på museer, institutioner och i privata samlingar världen över. Hon är utbildad på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och har sin verkstad i Sparsör utanför Borås.

Som keramiker och skulptör utforskar Eva Hild dimensioner av massa, luft och rörelse. Hon formar och bygger avancerade skulpturer för hand av tunna lager lera där hålrum och luft spelar lika stor roll för verket som den fasta materian. De böljande organiska formerna som är Evas signum uttrycker både skörhet, sinnlig lätthet och styrka på samma gång.

”En form komponerad som en måltid? Vilka ingredienser bör kombineras? Var finns kontrasterna och mötet? Mindre massa och mer luft – kan det gifta sig? Det svänger och krumbuktar, ändå håller det samman.”

Eva Hild

Konsthantverkscentrum + Daniel Berlin = sant

Det 10 år långa samarbetet mellan Konsthantverkscentrum och Daniel Berlin uppmärksammas med en utställning under Southern Sweden Design Days, 10-13 sep. Då visas verk av Eva Hild och hela servisen av Lena Willhammar och Daniel Berlin.

”Vi vill skapa en miljö som överraskar och stärker intrycket av de smakupplevelser vi presenterar. Jag ser beröringspunkter mellan mig och de konstnärskap som jag väljer att ingå samarbete med. Dagens konsthantverk är ett spännande område – expansivt och nyskapande, precis som svensk gastronomi. Samarbetet med Konsthantverkscentrum är en garant för professionellt intressanta konstnärskap.”

Daniel Berlin

Unik porslinsservis by Lena Willhamar & Berlin

Utöver utställningen i restaurangens matsalar tillkommer varje år helt nya delar till den servis i porslin som keramiker Lena Willhammar och Daniel Berlin vidareutvecklar tillsammans sedan 2010. Daniel Berlins restaurang har två stjärnor i Guide Michelin och rankades under 2019 till femte bästa krog i Europa av OAD top 100 European list.

Exkklusiv Expo firar 10 år!

Varje år utses en ny utställare till Daniel Berlins restaurang på Österlen. I år är det tio år sedan samarbetet mellan Daniel Berlin och Konsthantverkscentrum startade. Först ut, 2010 var vår medlem Lena Willhammar.

2020 Eva Hild
2019 Terese William
2018 Ellen Ehk Åkesson
2017 Karin Östberg
2016 Lena Nilsson
2015 AnnaSofia Mååg
2014 Eva Zethraeus
2013 Hanna Järlehed Hyving
2012 Karin Esbjörnsson
2011 Helena Andersson
2010 Jennifer Forsberg
2010 Lena Willhammar

Få vårt nyhetsbrev

Stockholm • Malmö • Göteborg